• Urban Eco Mobility
  • 100% Elektrisch
  • Uitneembaar accu pakket

4.8

    23 / Jul / 2024

    Gisele Azad Back To Nature in de Silence S04

    Gisele Azad Back To Nature in de Silence S04
    Nieuws

    Gisele Azad woont samen met haar partner Rudmer van Hulzen in een huis in het Drentse bos. Ze schrijft een column voor Vogue Nederland over hoe het is om in de natuur te wonen. Ook was ze te zien in het televisieprogramma 'Het Mooiste Meisje van de Klas'. Ze rijdt in een Silence S04 met een maximumsnelheid van 90 km/u en deelt graag haar bevindingen.

    Heb je iets met auto's?
    “Sinds wij buiten de stad zijn gaan wonen, ben ik me gaan interesseren in auto’s. We wonen best wel afgelegen en hebben fijne auto’s nodig. Destijds hebben we een oude Land Rover gekocht, waarmee je makkelijk off-road kunt rijden. Ik moet eerlijk zeggen dat de Silence S04 nu mijn voorkeur heeft boven de Land Rover, want je bent met de Silence super wendbaar en dat is perfect wanneer je vaak op smalle weggetjes op het platteland rijdt.”

    Wat is je rijstijl?
    “Ik rijd echt als een oude oma, haha. Ik probeer altijd heel netjes en op de juiste snelheid te rijden. Het rijden hier, tussen de bomen en over de kleine paadjes, voelt echt alsof je het voor je plezier doet. Je ziet van alles om je heen, dat is toch een heel ander gevoel dan elke dag invoegen en stilstaan op de snelweg.”

    Wat is onmisbaar in je auto?
    “Gelukkig schijnt de zon, dus sowieso een zonnebril en muziek. Ik houd ervan om echt een vibe neer te zetten. Dus zoals ik mijn content maak, maar dan in het echte leven. Ik vind het heerlijk om te rijden in de Silence met fijne muziek op de achtergrond, waardoor ik het gevoel heb dat ik in een film zit.”

    Hoe omschrijf je de binnenkant van je auto?
    “O pfff, dat is wel echt een probleem! Bij ons neem je altijd alles mee, zowel in huis als in de auto. Dus dat betekent naalden van de bomen en takjes. Als we samen met de auto op pad gaan, dragen we wel nette schoenen, maar je kunt over het algemeen wel aan de binnenkant van de Silence zien dat we in de natuur wonen.”

    Met wie zit je graag in de auto?
    “Ik zit meestal naast Rudmer, maar sinds ik de Silence heb, zijn er ook vriendinnen langsgekomen die heel graag de Silence S04 wilden zien en ervaren. Zo leuk, want op die manier heb ik wat tripjes met hen gemaakt en voel ik me een soort tour guide die de omgeving laat zien.”

    Wat is je favoriete auto-playlist?
    “Laatst kreeg ik via Spotify een playlist voorgesteld die ‘Your life is a movie’ heet en daarbij voelt het echt alsof je door romantische scènes rijdt, waarbij je in de countryside woont en de hele dag rondloopt door de bossen. Die luister ik nu dus steeds, want dat is echt de vibe van dit moment.”

    Wat zijn de leukste herinneringen aan autoritjes uit je jeugd?
    “Ik turnde vroeger veel en mijn moeder heeft me overal naartoe gereden. Zij was gewend om in Teheran te rijden, waar het druk en soms lastig manoeuvreren was, en daarover vertelde ze dan terwijl we naar Heerenveen reden bijvoorbeeld. Dat was voor ons een bonding momentje.”

    Hoe gebruik je de Silence S04?
    “Voor alles, want in onze directe omgeving is niets. Dus om langs te gaan bij de buren, boodschappen te doen, pakketjes op te halen, maar ook om naar Groningen te rijden. Meestal nemen we een binnendoorroute naar Groningen, waardoor je langs kleine dorpjes komt en dat is een veel fijnere route dan alleen maar via de snelweg.”

    Wat vind je zo handig aan de Silence S04?
    “Ik vind het zo fijn dat het een easy-going auto is. Ik stap in, druk op de knop en kan overal naartoe. Soms voelt het ook alsof het een hele futuristische auto is, maar dat komt denk ik doordat ik eerst in de Land Rover reed. Het voelt zo smooth en hij kan best wel snel, dus ik kan gewoon op wegen waar je 80 mag rijden. En je kunt natuurlijk overal parkeren!”

    Wat voor reacties krijg je?
    “Ik krijg enorm veel reacties. Als ik ergens parkeer, komt er altijd wel iemand naar me toe om te vragen wat voor auto het is en hoe het werkt. Het valt hier veel meer op dan in de Randstad, waar je natuurlijk veel vaker citycars ziet rijden. Mensen zijn altijd onder de indruk als ik vertel dat je er 90 kilometer per uur mee kunt rijden. En hij is natuurlijk klein, schattig en mooi, dat trekt de aandacht.”

    Wat heeft je verbaasd over de Silence?
    “Hoeveel ruimte je hebt. Ik kan mijn weekboodschappen achterin zetten en laatst moest ik een paar dagen weg en mijn Rimowa-koffer paste ook gewoon achterin. Ik heb nog geen enkele keer gedacht ‘Jeetje, wat een kleine auto’ en ik had wel verwacht dat ik dat gevoel soms toch zou hebben. Ik had gedacht dat dit onze auto voor erbij was om even snel heen en weer te gaan, maar eigenlijk doen we er tot nu toe alles mee.”

    Waarom raad je de Silence aan?
    “Ik heb veel vrienden en vriendinnen die jong zijn en geen gezin hebben. Ik merk dat zij vaak geen zin hebben in een grote auto, maar het toch wel handig vinden om mobiel te zijn, ongeacht of ze nu in of buiten de stad wonen. Dit is de perfecte auto voor met z’n tweetjes. Super soepel en je kunt werkelijk overal parkeren. Ik vind het echt de perfecte everyday car.”

    Hoe gebruikt je vriend Rudmer de Silence?
    “Rudmer werkt vaak in Groningen en de laatste tijd regende het veel, dus dan pakt hij de Silence. Hij rijdt dan over de provinciale wegen en ook over de zandwegen, dat gaat prima. Dan is hij binnen een half uurtje in Groningen en kan hij aan de slag. Weet je wat grappig is? Onze Land Rover is een hele grote auto, maar van binnen niet echt hoog. Rudmer is lang en stootte daarin altijd zijn hoofd. Hij dacht dus dat de Silence niets voor hem zou zijn, omdat dat een veel kleinere auto is. Maar de Silence S04 citycar is dusdanig goed ontworpen, dat ook lange mensen er fijn in kunnen rijden, zonder dat Rudmer met zijn hoofd tegen het plafond aan zit. Dat vindt hij er super fijn aan.”

    Volg Gisele op Instagram via @giseleazad en Rudmer via @rudmervanhulzen

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Gisele Azad Back To Nature in de Silence S04
      23 / Jul / 2024

      23 / Jul / 2024

      Gisele Azad Back To Nature in de Silence S04

    • Micro deelmobiliteit en zakelijk autodelen met Silence
      08 / Jul / 2024

      23 / Jul / 2024

      Micro deelmobiliteit en zakelijk autodelen met Silence

    • Janine Kho: "De Silence S04 is onmisbaar geworden in mijn leven"
      25 / Jun / 2024

      23 / Jul / 2024

      Janine Kho: "De Silence S04 is onmisbaar geworden in mijn leven"

    • BYLOTTE x Silence S04: hoe rijdt Lotte Drijvers?
      11 / Apr / 2024

      23 / Jul / 2024

      BYLOTTE x Silence S04: hoe rijdt Lotte Drijvers?

    • De Silence S04 45km: Nu Direct Beschikbaar voor een luxe en comfortabele rijervaring!
      11 / Apr / 2024

      23 / Jul / 2024

      De Silence S04 45km: Nu Direct Beschikbaar voor een luxe en comfortabele rijervaring!

    • Compact en comfortabel: ontdek de voordelen van een citycar
      16 / Oct / 2023

      23 / Jul / 2024

      Compact en comfortabel: ontdek de voordelen van een citycar

    • Milieuparkeervergunning Amsterdam: zorgeloos parkeren met een elektrische brommobiel
      27 / Sep / 2023

      23 / Jul / 2024

      Milieuparkeervergunning Amsterdam: zorgeloos parkeren met een elektrische brommobiel

    • Scooter Gio: op welke scooter rijdt Gio?
      25 / Aug / 2023

      23 / Jul / 2024

      Scooter Gio: op welke scooter rijdt Gio?

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen